Onze Dirigent: Ronald Tichelaar

Ronald Tichelaar is sinds 2019 dirigent van zanggroep Melody. Hoewel in het dagelijks leven werkzaam in de gezondheidszorg na een opleiding fysiotherapie en bewegingswetenschappen blijkt muziek een van zijn levenslange hobby’s. Hij volgde vanaf zijn 6e jaar ongeveer 10 jaar – vooral klassiek – pianoles en leerde zichzelf moderne muziek te spelen.

Hij ontwikkelde zich deels `self made` als dirigent-muzikaal leider maar volgde ook diverse kleine cursussen, workshops en liet zich inspireren en adviseren door enkele professionals als Andre Telderman, Lucie Hillen en Paul van Gulick. Hij was jarenlang muzikaal leider/pianist van zanggroep Ark uit Breda en dirigent van VAW uit Etten Leur. Ook leidde hij enkele keren projectkoren o.a. met muziek uit Jesus Christ Superstar en de kerstcantate `Navidad Nuestra` van Ariel Ramirez.

Daarnaast speelde hij o.a enkele keren mee in de orkesten van de Bredase revue en van de Spanjaardsgatconcerten in Breda, bij musicals van musicalvereniging Con Brio uit Oosterhout en begeleid hij af en toe vocaal ensemble Bocca Bella uit Breda.